A life coach és az elszalasztott lehetőségek

Szinte mindenkinek vannak az életében kisebb-nagyobb lehetőségek, amelyeket abban a pillanatban nem használ ki, elszalaszt, később pedig már a lehetőség nem adott. Legyen szó egy kapcsolatról, egy üzletről, egy munkahelyi lehetőségről, vagy bármi másról. (Több ilyen helyzetről számolnak be ügyfeleim life coaching ülések során Miskolcon és Budapesten is.)

 

Mi okozza az elszalasztott lehetőségeket?

Az, ahogy abban a pillanatban érzett a dologgal kapcsolatban.

  • Lehet, hogy épp szimplán csak a lustaság,
  • vagy nem akart kilépni kényelmi zónájából, hogy cselekedjen.
  • Lehetett valamilyen félelem is.
  • De lehet, hogy egy intuíció volt.
  • Vagy lehet, hogy azért mondott nemet, mert úgy érezte, hogy nem jött még el a tökéletes pillanat. (Life coach -ként már írtam arról, hogy a tökéletes pillanat nem létezik.)

 

Ne aggódjon miatta!

Ne aggódjon az elszalasztott lehetőségek miatt, ezt mondja a life coah. A múlt már elmúlt, változtatni rajta nem lehet. Annak nincs semmi értelme, hogy azon rágódik, hogy „mi lett volna, ha…”

Semmi nem történik véletlenül, valószínűleg, most sincs ez másként. Ha ez az Ön útja, a lehetőség vissza fog térni, bár lehet, hogy más formában.

 

A life coach üzenete: tanuljon belőle.

Amikor legközelebb lát egy lehetőséget, ragadja meg. Éljen a „most”-ban, és cselekedjen. Helyezze háttérbe a félelmeit (pl. kapcsolatnál: kellek-e majd neki, vagy munkánál: vajon meg fogok-e felelni) és gondolkodjon pozitívan.

Sőt! Ha tudatosan él, akkor bevonzhatja azon dolgokat, amelyekre folyamatosan gondol, amin a fókusz van, tudatosan megteremtve önmagának ezzel a lehetőségeket.

Ha kérdése lenne, keresse a life coach-ot.

Hollenda Zsolt
life coach Miskolc
life coach Budapest

Tetszett a cikk, és elküldené valakinek? Itt ajánlhatja oldalamat.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.