Változásra vágyok

Felgyorsult, stresszes életvitelünkben mindannyiunknak szüksége van a folyamatos változásra és megújulásra. Bizonyos változatosság életünkbe csempészése nélkül hamar kiégünk, felmorzsol bennünket a szürke hétköznapok mókuskereke.

Ez a bizonyos változatosság mindenkinek mást és mást jelenthet, egy biztos csak, időközönként valamennyien vágyunk rá. Jelenthet ez apróbb változtatásokat, például otthonunk átalakítását, átrendezését, időnként pedig ennél jóval nagyobbra vágyhatunk.

 változásra vágyok, változást szeretnék életemben

 

Változások az életben

 • Az ilyen, nagy változások közé sorolható egy munkahelyi váltás. Sokak életében az egyre csak gyülemlő munkahelyi stressz felőrlővé válik, mely negatív hatással bírhat annak minden területére.
  .
  Az elvégzendő feladatai egyre gyarapodnak, ezáltal munkaideje nő, sok esetben mindez negatív munkahelyi légkörrel párosulva.Kollégáira nem számíthat, néha már úgy érzi összeroppan a vállát nyomó terhek alatt, mindennek hatására pedig magán és családi élete szintén hanyatlásnak indul.
  .
  Ilyen esetben már elgondolkodtató egy esetleges munkahelyi váltás. Nem mindig ez a megoldás, de egy új munkahely és munkahelyi légkör, az új kollégák, kihívások pozitív változást, megnyugvást és a szürke hétköznapok végét jelenthetik.Netán szeretné megvalósítani régi álmát, és saját vállalkozásba kezdene?
  .
 • Sok esetben a változatosság párkapcsolatában válhat szükségessé. Olykor mindannyian úgy érezzük, hogy délutánjaink, estéink mind egyformákká váltak, napjaink mind ugyan úgy telnek el, hétvégéink unalmasak. Mindezen számtalan módon változtathat.
  .
  Szervezzen párkapcsolatába új, közös elfoglaltságokat és programokat, melyek mindkettejük számára változást és ezzel együtt örömöt hozhatnak. Minden nap lepje meg párját apróságokkal, egy-egy, az asztalon, vagy a tükrön hagyott üzenettel, egy kis csokoládéval vagy egy szál virággal, melyek mind tökéletesek ezen célra. Néha szervezzen váratlan programot, mely lehet egy gyertyafényes vacsora, egy mozifilm megtekintése, vagy egy színházi, kiállítási látogatás.
  .
 • Néha a legapróbb változatosság is hatalmas megújulást jelenthet. Ez lehet egy új kép szobája falán, egy új frizura, vagy ruhatárának megújítása, egy új berendezési tárgy a lakásba, az egyik szoba átrendezése, melyek mind felfrissítik hétköznapjait.Ha megteheti menjen el egy kirándulásra, vagy egy wellness pihenésre. Ez amellett, hogy kimozdítja a szürke hétköznapokból, felfrissíti és feltölti.
  .
 • A változás néha, rajtunk kívül álló okok miatt jelentheti életünk egy negatív szakaszának kezdetét is. Ilyenkor tőlünk függetlenül változik, fordul ki életünk a megszokott kerékvágásából. Ezen változásokban igyekezzen meglátni a pozitív lehetőségeket. Például tökéletesnek vélt munkahelye elvesztésében lássa a fejlődés és az esetleges feljebbjutás lehetőségét, melyet az új kínálhat majd.

 

Egyre gyorsuló életvitelünkben megeshet, hogy éppen egy biztos, mindig változatlan pontra vágyik, hiszen mindannyiunk életében szükséges egy kapaszkodót jelentő biztos pont. Ez lehet egy hobbi vagy sport beiktatása hétköznapjaiba, melyek minden esetben kikapcsolódást, örömöt nyújtanak, biztos részévét képezvén azoknak.

Bizonyos időközönként mindannyian vágyjuk a változást, hiszen az szükséges része életünknek, felfrissíti lelkünket, hétköznapjainkat. Legyen nyitott a változásokra, tegyen értük és élvezze azok pozitív hatásait, melyek élete minden területére hatással lesznek.

 

Hogyan segíthet a life coaching a változásban?

 • A life coaching csak akkor lehet eredményes, ha Ön is elkötelezett a probléma megoldásában, és hajlandó is tenni érte.
 • A coaching ülések során feltárjuk és azonosítjuk életének azon részeit, amelyeket szeretne megváltoztatni.
 • Megvizsgáljuk, hogy milyen lehetőségek kínálkoznak fel a változásra, és milyen eredményei lehetnek a változásnak.

 

A life coaching célja és várható eredménye

 • Csökken a változásokkal járó nyomás, és stressz.
 • Tudatában lesz, hogy az életében bekövetkező változások milyen eredményt hozhatnak.
 • Élete pozitív irányba fordul az elért változások után.

 

Hogyan tovább? Miben segíthetek Önnek?

Kérem kattintson:

 1. Jelentkezem life coachingra!
 2. Szeretném tudni, hogy működik a coaching a gyakorlatban.
 3. Kérdésem lenne…

 

.