Nincs kapcsolatom

Sokan szeretnének komolyabb párkapcsolatot, de ez valahogy mégsem jön össze nekik. Vannak akik úgy érzik, hogy nincs is lehetőségük egy komoly párt találni, mások pedig nem mernek lépni, még akkor sem, ha előttük áll a nagy Ő, ezáltal elszalasztják a lehetőséget, és egyedül maradnak.

Van, aki „egyedül”, komoly párkapcsolaton kívül érzi jól magát, mert így  kevesebb felelősséget kell vállalnia, élvezheti a kötetlenség előnyeit, vagy úgy gondolja, hogy nem használják ki. Előbb utóbb ő is rádöbben, hogy mennyire egyedül van.

 

nincs kapcsolatom, egyedül vagyok

 

Szeretnénk, csak nem merünk lépni

Az idő múlásával környezetének, barátainak és családjának szemet szúrhat, körükben lassan kérdésessé válik, mi a baj önnel, miért nincs  párkapcsolata? Várhatóan számos, ezzel kapcsolatos tanáccsal igyekeznek majd ellátni, mely sok esetben frusztráló lehet.

Az emberek többsége vágyik a biztonságot nyújtó, komoly párkapcsolatokra. Még aki a szingli életvitelt kedvelte is, előbb, vagy utóbb biztosan vágyni fog egy  komoly párkapcsolatra.

Sokan nehezen mernek egy ilyen párkapcsolatba lépni. Ennek oka gyökerezhet az önbizalomhiányban, vagy a párkapcsolatokat alapvetően jellemző félelmekből, mint például a csalódástól, vagy megcsalástól való félelemből. Ez fokozottan igaz, amennyiben előző kapcsolatában már tapasztalt hasonlót. Az is megeshet, hogy emiatt a tökéletesre várva túl magasra emelte a mércét.

 

Párkapcsolati félelmek

Amennyiben önbizalomhiányban szenved, önképét valamely negatívnak vélt tulajdonsága miatt alul értékeli – „kövér, alacsony, csúnya és ügyetlen vagyok”. Ilyen esetben összegezze pozitívnak vélt tulajdonságait és dolgozzon azok fejlesztésén. A fokozatos önfejlesztés hatására csökken, vagy akár meg is szűnhet önbizalom hiánya.

A csalódástól és megcsalástól való félelem az emberi természet vele járói, így ezen érzelmek minden kapcsolatban jelen vannak. Az egyetlen dolog, melyet tehet az, hogy ezt elfogadja. Amennyiben párt talál, a korábban szerzett negatív tapasztalatait hagyja hátra, azzal új párját ne büntesse, egy új kapcsolatnak új lappal kell kezdődnie. Kapcsolatában folyamatosan „dolgozzon” azon, hogy a csalódástól, vagy a megcsalástól való félelem fel se merüljön.

 

Társfüggőség?

Az ember társas lény, szüksége van a különböző kapcsolati formákra. Előbb vagy utóbb mindannyian vágyni kezdjük egy biztonságot jelentő, komoly párkapcsolat meglétét, hiszen életünk csak abban teljesülhet ki.

Szélsőséges esetekben akár társfüggőségben szenvedhet. Ilyenkor képtelen elviselni az egyedüllétet, párkapcsolaton kívül másoknál érdektelenebbnek, kevesebbnek érzi magát. Kétségbeesésében képes bármilyen párkapcsolatba belevágni, így kerülve el, hogy egyedül maradjon, vagy már eleve attól tartva képtelen a meglévő kapcsolata felbontására, az hiába nem kielégítő, így inkább tovább őrlődik abban.

Ezen probléma megoldása a legnehezebben kezelhető, melyet annak beismerésével kell elkezdenie. Tudatosítsa önmagában, hogy függetlenül, egy párkapcsolaton kívül is képes megtalálni boldogságát, míg meg nem találja méltó párját.

 

Hogyan segíthet a life coaching a pártalálásban?

 • A life coaching csak akkor lehet eredményes, ha Ön is elkötelezett a probléma megoldásában, és hajlandó is tenni érte.
 • A coaching ülések során feltárjuk és azonosítjuk azokat a problémákat, negatív gondolatokat, hiedelmeket, amelyek gátolták eddig a párkeresésben.
 • Megvizsgáljuk, hogy milyen kapcsolat lenne a céljainak megfelelő.
 • Ezek után „összeállítjuk” az ideális párját.
 • Majd pedig kidolgozunk egy részletes cselekvési tervet.

 

A life coaching célja és várható eredménye

 • Csökken a párkeresés miatt Önre nehezedő nyomás, és stressz.
 • Teljesebb lesz élete egy új kapcsolatban.
 • Újra érezheti, hogy fontos másnak, illetve szerelembe eshet.
 • Munkahelyi és magánéleti teljesítményében pozitív változások történnek.

 

Hogyan tovább? Miben segíthetek Önnek?

Kérem kattintson:

 1. Jelentkezem life coachingra!
 2. Szeretném tudni, hogy működik a coaching a gyakorlatban.
 3. Kérdésem lenne…

 

.