Nem kedvelem a produktum nélküli embereket

Én azt szeretem, hogy ha valaki akkor beszél, ha

  1. van VALÓS mondanivalója, vagy
  2. van VALÓS véleménye, és/vagy
  3. nem beszél mellé.

Van egy life coach ügyfelem, aki szeret beszélgetni, de inkább beszélni. Beszél nekem sokáig a semmiről, meg arról, hogy mit hogy nem lehet megoldani.

Aztán ha kérek valamit, akkor megígéri, de az érdekes az, hogy nem történik sose semmi. A lényeg az, hogy nem hajlandó tenni élete megváltoztatásáért, a megoldást mástól várja. De kérdésem az, hogy mit tehetne a life coach? SEMMIT!

 

A life coach és az ígéretek

Ígéretek persze vannak. Bármiről beszélünk, bármit kérdezek, arra van válasz, „igen persze”, vagy „majd holnapra”. De amikor eljön a holnap, akkor nincs válasz 🙂

Én ezt szóvá tettem. Miért is ne. (Tehát rákérdeztem: duma van, ígéret van, de produktum nincs.)

És tudja mi lett? Még én lettem a negatív szereplő…

Miért akarok én life coach -ként bárkit is lehúzni, vagy degradálni. Nos nem akarok, ez biztos 🙂  A Life coach munkája abból áll, hogy kérdez. És rákérdezek arra, hogy miért nincs produktum.

Ezt az ügyfél támadásnak vélte, nem pedig szembesítésnek. Én senkit nem fogok minősíteni, senki munkáját nem véleményezem, csupán kérdezek, de azt is csak akkor, ha hozzám fordul valaki, hogy segítsek.

Az elmúlt 5 év tapasztalata azt mutatja, hogy tudok segíteni, számtalan pozitív life coach ügyféltapasztalatom van.

No persze nem mindenkinek lehet segíteni. Akit úgy ítélem meg, hogy nem tudunk együtt dolgozni, azzal nem is fogok. Aki produktum nélküli, tehát NEM HAJLANDÓ SEMMIT SEM TENNI ÉLETÉÉRT, annak nem tudok segíteni.

Ön van annyira bátor, hogy budapesti life coach segítségét kérje? 🙂