Life coaching – de csak ha ÖN akarja

Kaptam egy levelet egy hölgytől, hogy a lánya számára szeretne egy life coaching csomagot vásárolni. Ezzel szeretné meglepni, úgy hogy a lánya nem is tud róla.

Szép dolog, hogy a lányának szeretne segíteni, ugyanis munkahelyén vannak problémát, amit nagy valószínűséggel a life coaching segíthet megoldani. Eddig ebben egyet is értünk.

A baj azonban ott van, hogy Ő szeretne a lánya helyett cselekedni. Olyan ez, mintha ő szeretné a lány életét élni, és ez így nem jó. Természetesen mint life coach, szívesen segítek a lányának, viszont a legjobb dolog az lenne, ha ezt a lánya akarná.

Ugyanis a life coaching csak akkor vezet eredményre, ha ÖN (vagyis az ügyfél) akarja. Hogy ki finanszírozza, az már egy másik kérdés.

A következőt javasoltam a hölgynek: beszélje meg a lányával a dolgot, mutassa meg neki life coaching weboldalamat, és utána, ha a lánya is úgy gondolja, vagy kérdésük van, hívjanak fel. Amint a lánya is akarja a coahingot, és szeretné megoldani a problémáját, hogy ki lesz a költségviselő, ebből a szempontból már nem érdekes.

Apropó! Ön hogy áll a munkahelyi stresszel?

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.