Life coach kérdez: félig tele vagy félig üres?

Egy kérdést általában többféle módon meg lehet közelíteni. Vannak, akik negatívan, pesszimistán állnak mindenhez, és vannak akik a pozitívat, a lehetőséget keresik, és pozitívan gondolkodnak.

life coach felig tele

Félig tele, vagy félig üres?

Nem csak a life coach munka során látom

A life coaching üléseken kívül is sokat beszélgetek emberekkel, és próbálom megfejteni ennek a titkát. Vajon miért lehet az, hogy a magyar emberek nagy része pesszimistán gondolkodik…

Azt látom, hogy sokkal könnyebb a kényelmi zónánkból a negatívumokat („úgysem fog sikerülni…”), és kifogásokat („azért nem megy, mert…”) keresni, mint pedig valamit tenni azért, hogy bármilyen kitűzött célt elérjünk.

Amikor valaki pesszimistán gondolkodik, úgy van vele, hogy innen már csak jobb lehet. Én viszont life coachként azt mondom, hogy inkább optimistán szemléljünk a világot, és várjuk el a jót!

Ha változtatni szeretne

Ha Ön úgy döntött, hogy szeretne a pesszimista hozzáálláson változtatni, akkor már elindult a fejlődés irányába. Tegye fel a kérdést önmagának, hogy mit tehet azért, hogy a dolgok pozitív irányba változzanak, és hogy „megteljen az a pohár”.

Ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, állok rendelkezésére.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.