Life coach kérdés: elgondolkozott már azon, mi lesz Önnel 10 év múlva?

Azon tűnődtem így a hét első napján, vajon hogy lehet, hogy az emberek több, mint 90 %-a célok nélkül éli az életét. Korábban már írtam a céltalan életről itt.  Mondják, hogy vannak céljaik, de amikor pl. egy life coaching ülésen megkérdezem, hogy le vannak-e írva, illetve hogy meg tudná-e mutatni őket, na akkor aztán jön a félrebeszéd.

A life coach 1. számú szabálya: a célok leírás nélkül nem is célok. Mondhatjuk álomnak, vágynak, illúziónak, víziónak, képzelgésnek, de célnak nem!

Tehát ha valamit szeretne elérni, mindenképp írja le. Írhatja papírra (ez a legcélravezetőbb), de írhatja egy Excel táblázatba is, ez tulajdonképpen teljesen mindegy.

 .

Legyenek rövid-, közép- és hosszútávú célok

  • A rövid távú célok az 1 éven belüli, általában heti, vagy havi célok. Ezeket a legkönnyebb elérni.
  • Közép távú célok mondjuk az 1 és 5 év közöttiek. Ezeket érdemes több rövid távú részcélra bontani.
  • És a hosszú távú célok legyenek 5 éven túliak. Ezeket bontsuk először közép-, majd rövidtávú célokra.

Life coach javaslat: minden hét végén ellenőrizze, hogy a hétre kitűzött céljai teljesültek-e. Ha igen, akkor ki lehet pipálni, ha nem, akkor át kell ütemezni.

Ha megvan a célkitűzés, akkor mostmár el tud azon gondolkodni, hogy hol is fog tartani az elkövetkezendő években, és hogy mi lesz Önnel 10 év múlva. Legalábbis meg tudja tervezni az irányt.

 

A life coach segít a célkitűzésben

Előszöris olvasson többet a célkitűzésről itt. Ha olvasta már bejegyzéseimet, vagy megvásárolta valamelyik anyagomat, akkor tudhatja, hogy mennyire szükségesnek tartom a célkitűzést.

Ha úgy éri, hogy a life coach szakértői segítségére van szüksége, természetesen állok rendelkezésére:

Life coach Miskolcon

Life coaching konzultáció Budapest

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.