Nehéz élethelyzetben vagyok

Mindenki életében vannak elkerülhetetlen, nehéz időszakok. Következhet mindez párkapcsolatának válságából, esetleg már annak felbomlásából, munkahelye elvesztéséből, egészségügyi problémájából, balesetből, vagy egy szeretet személy elvesztéséből. Élete sokszor érhet nehéz időszakhoz, de el kell fogadnia, hogy ezen csapások annak részét képzik. Bármi történjen, bármennyire kilátástalan helyzete, túl kell jutnia egy-egy ilyen időszakon.

 nehéz helyzetben vagyok

 

Mélypontok

Életének mélypontjához érve sokszor úgy érezheti, hogy képtelen abból kilábalni és összeroskad a vállát nyomó terhek alatt. Ilyen helyzetben sokan önsajnálatba menekülve a „majd csak lesz már jobb is” mondat ismételgetésével várnak arra, hogy egyszer csak, valamilyen csoda folytán kilábalnak gödrükből. Sokan elhagyva magukat az alkoholba, ennél is rosszabb esetben pedig a drogokhoz fordulnak „kikapcsolódás” reményében.

A mélypont leküzdésének első lépéseként tudatosítsa önmagában, hogy bár nehéz most, később egyre inkább enyhül mindez, így tervezgesse élete későbbi időszakát, mely segít a nehéz korszakok átlábalásán. Sokan tudják mindezt, mégis ezen a ponton megragadva várják a javulást, de semmit sem tesznek érdekében.

Bármilyen problémával küzdhet, legyen magán vagy munkaéleti, egészségügyi, semmi esetre sem szabad bezárkóznia és elhagynia magát, hiszen attól semmi sem fog megváltozni. A nehéz élethelyzetekben fontos, hogy ne egyedül próbáljon meg túljutni rajtuk, beszéljen problémáiról, így könnyítve azok terhén. Bármilyen nehéz is legyen az, igyekezzen elfoglalni, lekötni magát, nem az adott gondjain rágódni. Töltsön minél több időt társaságban, legyen barátaival és családtagjaival.

 

Minden a fejben dől el

Ahogy azt mondani szokták: minden fejben dől el. Ennek tudatában alakítsa ki pozitív hozzáállását, tudatosítsa önmagában, hogy mindez csak ideiglenes állapot, bármilyen problémákkal küzdjön is, amennyiben tesz is érte, változtathat helyzetén, jobbra fordíthatja azt. A pozitív hozzáállás és szemlélet egy súlyos betegség esetén is fél sikert jelent a gyógyuláshoz.

Amennyiben már huzamosabb ideje küzd lelki eredetű problémákkal, azok előbb, vagy utóbb, de testét is kikezdik. Ennek következménye lehet például alvászavar, levertség, kedvtelenség és figyelemzavar. Mindezek enyhítésén számtalan gyógyszer, nyugtató és stresszoldó segíthet, de csakis ideiglenes és tüneti kezelést biztosítanak, azok után csak legvégsőbb esetben nyúljon.

 Találjon kapaszkodókat életében, legyenek azok a legjobb barátai, családja, gyermekei, párja, vagy egy szeretett tevékenysége. Mindannyiunk életében vannak ilyen „mankók”, csak rájuk kell találnia, mindennél jobban megkapaszkodnia bennük, majd egy hatalmas lendülettel túljutni gondjain. Ne hagyja el önmagát, ne zárkózzon be és semmi esetre se ragadjon le a jobbat várva, hiszen akkor semmi sem fog megváltozni. Vegyen igénybe külső segítséget, pl. egy life coachot.

Bármi vezette életét nehéz időszakába, a körülmények figyelembe vételével és a legjobb belátása szerint igyekezzen rendezni problémáit. A mennyiben az már nem lehetséges, lépjen tovább mindazon, kezdje újra, egy pillanatra sem megtorpanva. Tervezze újra jövőjét, az új karrierjét, párkapcsolatát, vagy a gyógyulás utáni életét.

 

Hogyan segíthet a life coaching a nehéz élethelyzetekben?

 • A life coaching csak akkor lehet eredményes, ha Ön is elkötelezett a probléma megoldásában, és hajlandó is tenni érte.
 • A coaching ülés során először is megnézzük, hogy milyen élethelyzetben van, és mi ennek az oka.
 • Ezek után a feltárjuk a lehetséges alternatívákat, megvizsgálván, hogy melyik milyen előnnyel, vagy kockázattal jár.
 • Majd közösen kielemezzük az alternatívák következményeit, és megvizsgáljuk azok hatásait az Ön életére.

 

A life coaching célja és várható eredménye

 • Élete pozitív irányba változik a problémák megoldása után.
 • Csökken az Önre nehezedő nyomás, és stressz.
 • Az alternatívák, és a következményeik tudatában jobb döntést tud hozni.
 • Élete pozitív irányba változik helyei döntése(i) után.

 

Hogyan tovább? Miben segíthetek Önnek?

Kérem kattintson:

 1. Jelentkezem life coachingra!
 2. Szeretném tudni, hogy működik a coaching a gyakorlatban.
 3. Kérdésem lenne…

.

.