Sikeresebb szeretnék lenni

A siker fogalmát mindannyian másképpen értelmezzük.

Valakinek a siker egy jól fizető állást jelent, másnak eredményességet egy bizonyos sportágban, míg egy harmadik embernek egy jól működő, jövedelmező vállalkozás fenntartását, megint másnak esetleg egy sikeres zenész, vagy színészi pályafutást.

Mindannyian mástól érezzük sikeresnek magunkat, egy dologban hasonlítunk mindössze, egytől egyig vágyunk rá, sóvárgunk annak ízére, igyekszünk a számunkra fontos dolgokban kitűnni és mások előtt járni.

Ha Ön úgy érzi, hogy jelenleg nem sikeres abban amit csinál, vagy csak szeretne még sikeresebb lenni, olvasson tovább!

 siker, sikeres ember, hogyan legyen sikeres, siker elérése

 

Sikeressé csakis célok kitűzése által válhat, melyeket idővel képes megvalósítani. A sikeresség felé vezető útnak céljai kitűzésével, meghatározásával kell kezdődnie. Célok nélkül nincs, ami előre lendítse, a cél nélküli emberek általában nem sikeresek.

 

A célok meghatározása

Kitűzött céljának középpontjába olyan tevékenység álljon, melyet szeretettel, odaadással és kitartással képes végezni, hiszen ez alapfeltétele a motiváltság későbbi fent tartásának. A siker érdekében  mindenkinél kitartóbban, mindenkinél keményebben kell vágyai megvalósításán dolgoznia, nem elég, ha csak akkor munkálkodik, amikor kell vagy muszáj.

Amennyiben kitűzött célja egy sikeres vállalkozás felépítése, munkaidejének leteltével hazamegy majd tv-t nézni? Ha sikeres zenész szeretne lenni, a napi minimálisan gyakorlásra szánt ideje végeztével le fogja tenni hangszerét? Ha igen, sosem fog kitűnni és sikeressé válni, a kitűzött céljaitól messze el fog maradni.

Bármibe kezd, törekedjen, hogy a legjobb legyen abban, folyamatosan, gyorsan fejlődjön, használjon ki minden lehetőséget és alkalmat, hiszen minden perc számít.  Mindig álljon készen, ne csak akkor, amikor kell, vagy muszáj. Pontosan ez fogja elválasztani sikertelen társaitól, akik azt csak a szerencse művének vélik.

Sikerességének érdekében rendszerezze, ossza be elvégzendő feladatait, az arra szánt idejét és álljon mindig készen.

 

Higgyen a sikerben!

A sikerért koránt sem elég keményen dolgoznia, hinnie is kell abban, hogy képes céljai elérésére. Mindehhez győztes hozzáállás kifejlesztése szükséges. Amennyiben sikerre vágyik, mindig gondolkozzon pozitívan, egy-egy „kudarc” csak erősítse és szolgálja tanáccsal a későbbiek folyamán.

A cél felé vezető út sosem lesz egyenes, amennyiben „térképe” hibásnak bizonyult, készítsen még biztosabb, még vastagabb vonalakkal meghúzott útitervet.

Egy-egy felmerült probléma megoldásának közepette soha ne annak nehézségeit taglalja, helyette azonnal kezdjen annak megoldásába. A sikeres emberek egy felmerült probléma láttán nem hátrálnak, azonnal annak leküzdésén kezdenek dolgozni.

A sikerességnek ára van, melyet nem pénzben, hanem kitartásban, szorgalomban, odaadásban és kemény munkában mérnek. A céljai felé vezető úton sose feledje, a sikeres embert ezen odaadás, kitartás és pozitív hozzáállás különbözteti meg a sikertelen társaitól.

Ha Ön úgy érzi, hogy jelenleg nem sikeres abban amit csinál, vagy csak szeretne még sikeresebb lenni, kérje life coach segítségét.

 

Hogyan segít a life coaching a sikertervezésben?

 • A life coaching csak akkor segít, ha Ön elkötelezett élete megváltoztatásában és hajlandó tenni is érte.
 • A coaching ülések során meghatározzuk, hogy az Ön számára mit jelent a siker, és honnan hova szeretne eljutni.
 • Ezek után feltárjuk az Ön kompetenciáit, és “bekapcsoljuk” célkövető mechanizmusát.
 • Ezt követően álmaival összhangban kitűzzük a fő célokat, és alcélokat, és készítünk egy részletes, határidővel ellátott cselekvési tervet.
 • Segítek értékelni az elért eredményeket, sikerélményeket, és az esetleges “kudarcot” (pontosabban MÉG el nem ért eredményt) kezelni.

 

A life coaching célja és várható eredménye

 • Értékelni tudja eddig elért eredményeit.
 • Tudatában lesz, hogy céljai viszik előre és hogy Ön is egy célkövető ember.
 • Részletesen kidolgozott és leírt célokkal rendelkezik élete fő területein.
 • Megtanulja megvalósítani céljait, ezáltal egy sikeres és boldog emberré válik.
 • Tudja kezelni a határidőre nem megvalósított célokat.
 • Mindent meg tud tenni sikereiért, és várakozással tekint a jövőre.

 

Hogyan tovább? Miben segíthetek Önnek?

Kérem kattintson:

 1. Jelentkezem life coachingra!
 2. Szeretném tudni, hogy működik a coaching a gyakorlatban.
 3. Kérdésem lenne…

 

.