A life coach más nyomorából élne?

Kaptam egy levelet egy régi olvasómtól, hogy igaz tetszik neki, amit csinálok, de van egy problémája. Nem velem, hanem úgy általánosságban. Őt zavarja az, hogy mindenki el akar neki adni valami „jó” dolgot pénzért. Úgy érzi, hogy minden a pénzről szól, és ha ő segíteni szeretne, azt ingyen tenné, ő nem tudna élni más nyomorából.

 .

A life coach más problémáiból élne?

Én nem gondolom hogy a life coach más kínjából gazdagszik, és akinek nem inge, természetesen ne is vegye magára. Van azonban sok olyan ember, akinek a pénz előbbre való, és a segítség inkább felületes, vagy a háttérbe szorul. Nem akarom megszólni sem a life coach szakembereket, sem az életmód tanácsadókat, de úgy érzem, hogy ez a „megélhetési segítőkre” vonatkozik.

Mint life coach, annyira élek más problémáiból, mint egy ügyvéd, egy orvos, vagy egy pszichológus. Ha valaki elmegy egy ügyvédhez, tudatában van annak, hogy az ügyvédi munkadíjat ki kell fizetni. Az ügyvéd éveket és rengeteg pénzt fektetett abba, hogy elsajátítsa a szakmáját, és ezt meg kell fizetni. Nincs ez másképp a life coach vagy a pszichológus esetén sem.

Úgy érzem, hogy nincs még kialakult kultúrája Magyarországon life coaching munkának. Az már elfogadott, ha elmegy valaki az ügyvédhez, leteszi a pénzt (még akkor is, ha nem nyeri meg nekünk a pert). Ha felkeresünk egy pszichológust, vagy pszichiátert, neki is megvan az ára. Ha egy bolt polcain Brian Tracy, Popper Péter, Müller Péter (és még sorolhatnám) könyveit látjuk, azokat sem kapjuk meg 0 Ft-ért.

Remélem azt, hogy ennek a segítő (és valóban az emberekért tenni akaró) szakemberek megbecsültsége is nőni fog az elkövetkezendő  években.

 

Én mint life coach

Szeretnék egy picit „hazabeszélni”. Szeretem amit csinálok, büszke vagyok arra, amit elértem, rendkívül feltölt az, amikor pozitív visszajelzéseket kapok.

Szeretek segíteni az embereknek, és rengeteg anyagot el is készítettem már, amely ingyenesen elérhető az Interneten:

  • Blogokat írok: ott a Tudatossag.hu blog, ez a Lifecoach1.hu, és januárban indult a Pozitivgondolkodas.hu blog.
  • Jelentek meg e-bookok, videók, és egyéb anyagok.
  • Aki olvassa régebb óta a leveleim, ott volt a „Használjuk ki egymást” akció, amely arról szólt, hogy bárki feltehette a kérdését, válaszoltam.
  • Továbbá senkit sem szoktam elutasítani, aki szeretne feltenni egy kérdést.

Vannak azonban prémium szolgáltatások, vagy termékek is, amelyek az ingyenes anyagokat egészítik ki, illetve személyes tanácsadást nyújtanak. Ezeket azonban nem tudom ingyenesen adni.

Nem érzem azt, hogy -mint life coach- más nyomorából élnék, ugyanis senkit nem veszek rá semmi olyanra, amit nem akar, sőt minden egyes termékem, szolgáltatásom 100 % pénzvisszafizetési garanciás, tehát akinek nem tetszik, vagy nem ezt várta, az visszakapja a pénzét.

.
És Önnek miben segíthetek?

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.