Life coach, life coaching – vajon szüksége van rá?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mikor szükséges egy life coaching ülés, mikor érdemes life coach segítségét kérni.

Én erre csak azt szoktam mondani, hogy akkor kérje life coach segítségét, amikor úgy érzi, hogy életében olyan probléma van, amely megoldásárában külső szakember tud közreműködni.

 

Melyek ezek a problémák?

Egy life coah általában a következő problémák megoldásában tud segíteni:

  • Általános problémák (Pl. anyagi problémák, egészségi problémák, stressz, döntésképtelenség, nincsenek célok, kiégés, önbizalomhiány, változások kezelése)
    .
  • Munkahelyi problémák (pl. nem megfelelő munkahely, munkahelyi stressz, kollégákkal, főnökkel való konfliktus, munkahely és magánélet közötti egyensúly felborulása)
    .
  • Kapcsolati problémák (pl. párkapcsolati / házassági problémák, szülő-gyermek problémák, párkapcsolat megmentése, ex visszaszerzése)

 

Minek nekem a life coach? Magam is meg tudom oldani…

Van aki úgy gondolja, hogy nincs szüksége arra, hogy egy „idegen” embert beavasson a magánéletébe, mert a saját problémáját úgyis meg tudja oldani saját magának. Ennek oka az, hogy sokan nem szeretnek (vagy nem mernek) kitárulkozni másoknak, vagy csak nem akarják megosztani mással a problémájukat, mert szégyenlik, vagy nem akarják, hogy kiderüljön.

A tapasztalat ezzel szemben az, hogy ha igénybe veszi egy life coach segítségét, a problémát sokkal gyorsabban és gördülékenyebben tudja megoldani, mint nélküle. Persze ehhez Önnek is tennie kell, mivel a life coach sem mindenható, ő nem tud cselekedni Ön helyett.

 

És a félelmek?

Meg kell, hogy nyugtassam:

  • Egy life coach nem fog véleményt alkotni Önről, vagy a helyzetről.
  • Egy life coach nem fogja Önt kritizálni.
  • És végül ami a life coaching ülésen elhangzik, az kettejük között fog maradni.

 

Nos készen áll a problémája megoldására, és hajlandó is tenni érte? Akkor várom jelentkezését.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.