Vizualizáljon minél többet – tanácsolja a life coach

Ahogyan a mondás is tartja, egy kép felér ezer szóval. A vizualizáció tulajdonképpen nem más, mint a képalkotás, az, hogy elménkkel meg tudunk jeleníteni képeket, eseményeket.

Idézzen fel korábbi sikereket, vagy korábbi pozitív élményeket. Ez könnyen megy, hiszen a memóriában el van tárolódva, tehát megtörtént dolog.Life coaching üléseken rendszeresen csináljuk.

Viszont lehetőségünk van arra, hogy olyan dolgokat, helyzeteket képzeljünk el, amelyek még nem valósultak meg. Life coach -ként rendszeresen alkalmazom ezt a technikát.

Az egészben az a szép, hogy tudatalattink nem tud különbséget tenni a valós dolgok és a fantázia között, amennyiben az elég élethű és fel van töltve érzelemmel.

Hogy ez mit jelent? Azt jelenti, hogyha Ön folyamatosan céljaira fókuszál, és ezeket vizualizálja, egy idő után elméje azt valóságként fogja kezelni, és az ehhez illő dolgokat fogja bevonzani életébe.

 

A vizualizálásnak is van néhány szabálya. A life coach felsorolja ezeket:

  • Konkrétnak kell lenni, tudnunk kell, hogy mi az, amit szeretnénk. Lehet sok pénzt elképzelni, de sokkal jobb, ha a valódi célt jelenítjük meg. Pl. a lakást, az autót, a nyaralást.
  • Legyünk részletesek. Minél részletesebben jelenítse meg az adott képet, vagy történést.
  • Minél több érzékszervünkkel érzünk valamit, annál nagyobb hatása lesz elménkre. Mondom mire gondolok. Lássa, érezze az illatát, gondolatban tapogassa végig, hallja a hangokat. Ezáltal sokkal valóságosabbnak fog tűnni a dolog.
  • Minél intenzívebb érzelmeket társítunk az adott dologhoz, annál hatékonyabb lesz.

Amit még life coach – ként hozzátehetek, hogy minél többet gyakoroljon. Naponta többször is, és alkalmanként legyen legalább 10-15 perc.