A life coach és a tökéletes pillanat

Ugye Ön is ismeri az érzést, amikor tudja, hogy valamit meg kell tennie (pl. valakit felhívni), vagy valamit el kellene kezdenie (pl. leszokás a dohányzásról), de valamiért egy belső hang azt mondja: „majd…”?

„Majd a jövő héten / vagy a jövő héttől.”

„Majd ha ez lesz, vagy az lesz, akkor nekikezdek.”

Ha a válasz igen, akkor Ön is szereti halogatni a dolgokat, és várni a tökéletes pillanatra.

life-coaching-halogatas

 

A life coach szerint a tökéletes pillanat

Sokan várnak a tökéletes pillanatra, hogy „majd” akkor cselekednek. A baj ezekkel a „majd” típusú mondatokkal, hogy a „majd” kb. azt jelenti „soha”.

Mint life coach azt kell mondanom, nem érdemes várni a tökéletes pillanatra. Azért nem, mert ez NEM LÉTEZIK.

Gondoljon csak bele. Úgy gondolja, hogy a jövő héten tesz meg valamit. És mi fog történni? Mi történik általában? Mindig lesz egy ok, egy jó indok, hogy elodázza a cselekvést.

Pl. a jövő hét hétfőtől kezd el fogyókúrázni. Mit fog csinálni? Teleeszi magát a hét hátralevő részében, mondván hétfőtől úgyis diéta. Vasárnap este még egy jó nagy vacsora és édesség is belefér. Aztán hétfő reggel sietni kell a munkába, nincs idő elkészíteni az egészséges reggelit, na akkor reggelre bekapok valamit (2 kiflit, vajjal, sajttal, és narancslével). Húúú, pedig fogyókúráznom kellett volna… Na mindegy, majd jövő héttől. (Miskolci life coach esettanulmány. Gyanítom, hogy nem csak Miskolcon történhet meg.)

 

Mit tanácsol a life coach?

Ha valamit meg kell tennie, ne halogasson, hanem cselekedjen azonnal. A tökéletes pillanatról azt mondtam nem létezik, de ha mégis azt keresné, akkor MOST van, legyen bármi is a feladat.

Fel kell hívnia valaki? Hát tegye meg. Fogja a telefont és tárcsázzon azonnal.

Le kellene fogyni néhány kilót? Akkor itt az idő, hogy elkezdje. Mostantól kezdve csökkentse a liszt, só, cukor bevitelét, és kezdjen el mozogni.

Érti mit jelent a MOST? Nem a jövő héten, nem holnaptól, hanem most, ettől a pillanattól kezdve.

 

Mi lesz az eredmény?

Ha megfogadja a life coach tanácsát, akkor első sorban azt fogja érezni, hogy csökkenni fog a stressz életében, ugyanis rengeteg feszültséget okoz a halogatás.

Pozitív lesz továbbá hogy cselekedett, amikor kellett. Tehát büszke lehet önmagára, „IGEN, megcsináltam!”

 

Segítségre van szüksége? A life coach segít Miskolcon is.

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.