Life coaching téma: ÖN miért nem mozdul?

Life coach munkám során rengeteg olyan emberrel találkozom, aki tudja ugyan, hogy tenni kellene valamit élete megváltoztatásáért, de meg sem mozdul. Sokan érzik, hogy nincs rendben valami, de nem tesznek semmit.

komfort-zona-kenyelmi-zona.jpg

 

A kényelmi zóna a siker gátja

A komfortzónán, vagy más néven kényelmi zónán azokat a megszokott dolgokat értjük, amelyek körbevesznek minket. A környezetünk, amit már megszoktunk. Életterünk, ismeretségi körünk, kapcsolataink, munkahelyünk, szokásaink.

Ezek nem feltétlenül jók, de kényelmesek, kiszámíthatóak. Nincs probléma, nincs kellemetlenség, nincs szorongás. Ezzel együtt természetesen nincs fejlődés sem, de inkább az sem baj, mert így nem kell felelősséget vállalni, és nem kell semmi újjal szembenézni, ami magában foglalná a kudarc kockázatát.

Ha elérjük komfortzónánk határát, akkor jön a félelem, és a szorongás, ami visszaterel minket a megszokott, kényelmes helyre. Persze a komfortzónán túl ott van a siker, az öröm, a boldogság is, de odáig már nem sokan jutnak el, mert az első nehézségek után visszatérnek a megszokott kerékvágásba.

 

Ismeri a viccet?

Az öreg székely házában a vendég arra lesz figyelmes, hogy a küszöbön fekvő a kutya néha-néha nyüszít egyet. Megkérdezi az öreget: „Mi a baja a kutyának?” Mire az öreg székely: „Van egy szög, ami kiáll a küszöbből, az nyomja a farát.” Kérdezi erre a vendég: „Akkor miért nem fekszik odébb?” Az öreg csak ennyit felel: „Mert annyira még nem nyomja neki.”

 

Ön hajlandó kilépni a komfortzónából?

Azt hiszem nem kell tovább bizonygatnom, hogy a fejlődés csak akkor lehetséges, ha igenis elhagyja a kényelmi zónát és megtesz olyan dolgokat is, amelyek első ránézésre kellemetlennek tűnnek.

.
Mint life coach a következőt tanácsolhatom:

  1. Írja le mit szeretne (pl. lefogyni 10 kg-ot).
  2. Írja le miért szeretné (pl. önbecsülés, egészségesebb leszek, jók lesznek a régi ruhák, párválasztási sikerek, stb).
  3. Írja le, mit kell ezért tennie (pl. nem eszem este 6 után, csak egészséges ételeket fogyasztok, naponta 1 órát tornázom, stb).
  4. Hozzon egy elhatározást és kezdjen bele MOST!

 

A Life coach segít

Ha úgy érzi, hogy egyedül nem tud kilépni a komfortzónából, vegye igénybe a life coaching konzultációt, és segítek. Megkeressük az okokat, megnézzük a motivációt, feltárjuk a problémákat, és cselekvési tervet készítünk.

Ha szeretné, segítek, KATTINTSON IDE!

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.