Life coach szemmel az MLM

A híres és hírhedt multi level marketing, igaz?
Ami néhány embernek milliókat hoz, míg a legtöbbeknek csak bosszúságot, és NEM-et.

Nos akkor egy saját élményt szeretnék elmesélni. Life coach és az MLM.

Felkeresett telefonon egy úr, aki szeretett volna időpontot kérni tőlem weboldalkészítéssel kapcsolatban. Mivel korábban cégem foglalkozott ezzel, mondtam, hogy egy beszélgetést megér, ugyanis utalt arra is, hogy ismeri life coach munkásságomat.

Számtalan hibát elkövetett, szinte mindent, amit csak lehetett. No de akkor lássuk őket life coach szemmel, hátha Ön is tud belőle tanulni.

 1.  hiba
  Amikor találkoztunk, ott követte el az első és legnagyobb hibát, hogy anélkül, hogy bármit is tudott volna rólam, máris belekezdett valami prezentációba, ami számomra érthetetlen volt.
  Még csak meg sem próbált kérdezni, hogy mivel foglalkozom. Akkor pedig elmondhattam volna, hogy már nem informatikával foglalkozom, hanem mint life coach segítek az embereknek, emellett tréningeket tartok.
  .
 2. hiba
  Amellett, hogy nem tudta mivel foglalkozom, arra sem kérdezett rá, hogy mit tartok fontosnak, mik a céljaim, mit szeretnék elérni. Ehelyett saját magáról beszélt, ami hát számomra nem volt releváns infó.
  Ha rákérdezett volna, és arról beszélgetünk, hogy nekem mi a fontos, akkor tudta volna úgy alakítani a beszélgetést, hogy rám szabja a prezentációt. De hát kit is érdekel, hogy mit kar egy life coach 🙂
  .
 3. hiba
  A következő hiba az volt, hogy nem nézett rám. Úgy éreztem, hogy körülöttem mindent felmért rám, de a beszélgetés során kerülte a tekintetemet. Mivel life coachként és trénerként emberekkel foglalkozom, ez engem különösen zavart.
  .
 4. hiba
  Végignyomta nekem 1 órán keresztül a prezentációt. Mondjuk a termék nem rossz, de egyszer sem kérdezett vissza, csak akkor amikor azt kérdezte: „Ugye sok volt az információ?”
  Ez egy life coach számára érthetetlen így, mivel én kérdésekkel dolgozom.
  .
 5. hiba
  Megkért, hogy regisztráljak a laptopján, adataim megadásával, hogy kapjam a további anyagokat. Na de kértem én ezeket? NEM!
  .
 6. hiba
  Mikorra világossá vált előtte, hogy egy MLM rendszerbe próbálnak épp „beszervezni”, jeleztem felé, hogy azért keresett, mert weboldalról akart velem beszélni.
  Mire a következő választ kaptam: „Ne nekem csinálj honlapot, ez akkora ötlet, hogy inkább lépj be, és magadnak építsd az üzletet.”
  Itt már fogott a bicska a zsebemben, mert úgy érzem, átléptük a pofátlanság határát.
  .
 7. hiba
  Várta a következő ügyfelet (palimadarat) és többször felállt az asztaltól telefonálni. Na ez aztán a tiszteletlenség.
  .
 8. hiba
  Közölte, hogy megjött az ismerőse, és eddig tartott a beszélgetés, és örül, hogy meghallgattam (hát még én).
  Majd közölte a webkonferencia helyét és idejét, és megkérdezte, „melyik csomagot választom”.
  Erre én hoztam a szokásos kifogást, hogy „majd megbeszéljük”. De ez kevés volt neki.
  .
 9. hiba
  Azt hittem megszabadultunk egymástól (a life coach az MLM fogságából), amikor rá 2 napra felhívott, és közölte, hogy ő holnap arra fele tartózkodik, amerre én, és találkozhatunk. Nem azt kérdezte, hogy érdekel-e a dolog, hanem közölte, hogy hol találkozhatunk.
  Na én erre elmagyaráztam, hogy köszönöm, nem érdekel a dolog, ő pedig értetlenül áll előtte.
  .
 10. hiba
  Kaptam tőle egy emailt, hogy weboldalt szeretne készíttetni.
  Na itt rövidre zártam a dolgot…

 

Akár mivel is foglalkozik, ugye Ön nem követi el ezeket a hibákat?

Nem kell ahhoz life coach, hogy tudja, az emberek számára saját maguk a legfontosabbak. Éppen ezért mielőtt bármit is szeretne egy másik embernek eladni, mérje fel az igényeit, hogy mire van szüksége.

Ennek pedig legegyszerűbb módszere az, ha megkérdezi.

*** UPDATE: A hibák javítása itt olvasható: http://lifecoach1.hu/life-coach-szemmel-az-mlm-2/

 

Így dolgozom én is a life coaching során.

Ha meglátogat egy life coaching ülésen, kérdéseket teszek fel, ahol először felmérjük a problémákat, és megnézzük, hogy hol szeretne változtatni.

Ezek után további kérdésekkel és egyéb technikákkal eljutunk egy lehetséges megoldásig, amit Ön tud alkalmazni.

Ha ez működik, akkor a következő life coaching ülés során a következő problémát tárjuk fel, és keressük meg rá a megoldást. Ha nem sikerült az előző problémát megoldani, akkor megnézzük, hogy mi volt az oka, és megkeressük rá a megoldást.

És hogy mire is jó a life coaching? Kattintson ide, és olvassa el.

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.