Csak azzal foglalkozzon, ami előre visz – javasolja a life coach

Life caoching beszélgetések során gyakran derül fény arra, hogy az emberek sokszor tesznek felesleges dolgokat. Ha nem is teljesen haszontalan, akkor olyan dolgok ezek, amelyek nem visznek előre, nem segítik a célok elérését.

Life coach -ként ilyenkor a következőt szoktam tanácsolni:

  1. Lépjen hátra egyet, és gondolja át összegészében a helyzetet.
  2. Majd tegye fel a kérdést önmagának: „Ezen tevékenységem mennyire segíti céljaim elérését”?

És ha úgy ítéli meg, hogy nem segíti, vagy csak kevésbé segíti, akkor érdemes elgondolkodni, hogy hasznos-e amit éppen csinál.

 

Fontos az önvizsgálat a life coach szerint

Mindig azt mondom, hogy időnként végezzünk önvizsgálatot, amikor értékeljük ki az, hogy hol tartunk. Nézzük meg, hogy honnan indultunk és hova jutottunk (ezért fontos, hogy mérhetőek legyenek a célok).

Ha megtörténik az önvizsgálat, bizony sok esetben szükséges a célokon módosítani. Akkor gyerünk, tegye meg. Life coach -ként azt mondom, hogy nem az a lényeg, hogy le legyenek írva a célok és ezzel minden el van intézve, hanem nap mint nap olvassa át őket, és időnként -ha szükséges- módosítja.

 

Egy kis érdekesség: a Pareto-elv

A Pareto-elv, más néven a 80–20 szabály kimondja, hogy számos jelenség esetén a következmények 80%-a az okok mindössze 20%-ára vezethető vissza. (Forrás: Wikipédia)

Ezek alapján akkor elmondhatjuk azt, hogy bevételeid 80 %-át, a befektetett munkád 20 %-a termeli meg (illetve eredményeid 80 %-át a befektetett munkád 20 %-a hozza).

Érdemes akkor ezen elgondolkodni, és kicsit gyomlálni 🙂

 

A life coach továbbra is elérhető

Ha szakembert szeretne igénybe venni, állok rendelkezésére: