Legyen mersze NEM-et mondani!

Az igazság az, hogy nap mint nap rengeteg reklám üzenettel találkozunk. Van ezek között olyan, ami most lehet érdekes, és van olyan is, ami később. (Hogy a life coach melyik, azt döntse el Ön).

A reklám üzeneteken felül kapunk egyéb megkereséseket is, amiben direkt vásárlásra próbálnak rávenni minket. (Pl. egy biztosítótársaság, vagy egy telefontársaság képviselője, esetleg a TV előfizetésünk átváltására pórbálnak kapacitálni.) Sokszor ez már rendkívül zavaró, pláne akkor, amikor éppen teljesen mással foglalkozunk, Ez az oka annak, hogy a life coach nem folytat ilyen kampányt, hanem kizárólag feliratkozott olvasóinknak küldünk emailt.

Az emberek nagy része nem szeret NEM-et mondani. Sokan azt mondják, hogy „hívjon vissza később”, vagy „most nem érek rá, térjünk rá vissza 1 hét múlva”, és egyéb más kifogások jönnek még. A lényeg az, hogy megpróbálják elodázni a NEM kimondását. Higgye el, ha valakinek azt mondja, hogy később térjünk rá vissza, akkor később ő fogja még Önt keresni. Kvázi dupla bosszúság.

A life coach javaslata ezzel szemben az őszinteség. Nyugodtan elutasíthatja a hívó felet, és teheti ezt udvariasan. Mondhatja pl. „Köszönöm, jelenleg nem érdekel az ajánlata”, vagy „Köszönöm, tetszik az ajánlata, de jelenleg nem kívánok élni vele”. A lényeg az, hogy ne odázza el a dolgot, hanem őszintén mondja el, hogy nem érdekli.

Ezáltal a hívó fél tisztában lesz az Ön álláspontjával, és Önnek sem kell „rettegnie” attól, hogy mikor jön a következő hívás, és azt hogyan fogja elutasítani. Higgyen a life coach -nak, próbálja ki 🙂