Life coach szemmel: hagyjon időt a pihenésre

Life coach-ként úgy gondolom, hogy szükség van a pihenésre, feltöltődésre. Hogy ez Önnél milyen formában jelenik meg, azt nem tudom. Lehet, hogy egy drága külföldi utazás, de az is elképzelhető, hogy egy tóparti pihenés.

Mint life coach, azt javaslom a hozzám fordulóknak, hogy időnként igenis be kell iktatni egy kis pihenést. Az emberi szervezet jól ki van találva. Viszont a feltöltődésre szüksége van.

És persze nem csak egy évben egyszer kell 1-2 hetet magunkra fordítani, hanem minden egyes nap. Ugyanis naponta szükség van a feltöltődésre, hiszen az egész napi stresszt este tudjuk levezetni. És a pihenés csak 1 dolog, fordítson időt önmagára, életére is. A life coaching ebben is segít.

Nézzük, mit javasol Hollenda Zsolt, a life coach:

  • Óránként 10 perc lazítás. Ez nem céltalan merengés, hanem pl. 50 percnyi gépe előtt töltött idő után 10 perc iratrendezés – a változatosság kedvéért.
  • Naponta fél óra (vagy 1 óra) önmagára. Tegye amit szeretne. Nézzen filmet, olvasson, hallgasson zenét, sportoljon (life coach ezt ajánlja).
  • Hetente 3-4 óra a saját életére. Nézze át hol tart, mi az, amit elért, mi az, amit még nem. Ebben is segíthetek, ha szeretné.
  • Havonta illene átnézni, hogy élete jó fele halad-e. Tényleg a célok felé menetel-e, ahogy elképzelte, vagy teljesen más fele (life coach üzen: ilyenkor még lehet változtatni)
  • Évente pedig itt az ideje a visszatekintésnek. Teljesültek a célok? Ha igen, pipa, ha nem , akkor átütemezés. Az hogy nem sikerült valami (eddig még, az nem kudarc – talán át kellene ütemezni…)

 

A life coach kérdezi: Mi a helyzet a nyaralással, pihenéssel?

Ez szuper, és mindenkinek javaslom: pihenjük ki magunkat, vezessük le a feszültséget. Nem vagyunk egyformák, viszont a pihenésre mindenkinek egyformán szüksége van.

Ha Ön milliomos / milliárdos, akkor menjen egy egzotikus helyre és töltsön el 2-4 hetet. Viszont ha „csak” annyit engedhet meg magának, hogy barátaival egy tóparton töltsön néhány napot, akkor se keseredjen el, hiszen Ön is fel tud töltődni, és tulajdonképpen ez a lényeg.

Nagyon sokat jelent 1 vagy 2 hét, amikor nem a munkával, és a napi gondokkal kell foglalkoznia. Töltse ezt az időt családjával, barátaival, vagy a kedvenc  hobbival. És ilyenkor ne feledkezzen el arról sem, hogy önmagával is foglalkozzon!

Mindenképp szánjon időt pihenésre, hiszen a szervezetének szüksége van rá!
Higgye el nekem, megéri! Utána sokkal eredményesebben tud visszatérni munkájához.

Munkamániás? Esetleg nem tudja idejét beütemezni és nem marad idő a pihenésre? Keresse Hollenda Zsolt Life coachot.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.